HIPNOSIS .TRATAMIENTOS. HIPNOSIS CLINICA. HIPNOTERAPEUTA
TuWeb

HIPNOSIS .TRATAMIENTOS. HIPNOSIS CLINICA. HIPNOTERAPEUTA
Hipnosis Barcelona Tratamientos hipnosis clinica hipnoterapeuta hipnologo
HIPNOSIS PARA TRATAR...TRATAMIENTO DE HIPNOSIS...TRATAMIENTO CON HIPNOSIS..
 
HIPNOSIS .TRATAMIENTOS. HIPNOSIS CLINICA. HIPNOTERAPEUTA

imagen
imagen

"HIPNOSI"UNA VELLA CIÈNCIA AL SERVEI D'UNA NOVA HUMANITAT

La Hipnosi: Una vella ciència al servei d'una nova Humanitat

Ja des de fa 3.500 anys els egipcis utilitzaven una teràpia molt semblant a la hipnosi com a eina mèdica. Però és a partir del segle XVIII quan comença a ser utilitzada de forma oberta, arran del descobriment del "magnetisme animal", pel suís Franz Anton Mesmer. Aquest home utilitzava diversos mètodes de curació "magnètica", un d'ells consistia en una gran cubeta de fusta amb una barra metàl · lica central en posició vertical, i plena d'aigua. Hi introduïa a diversos pacients units per les seves mans i en contacte amb el metall, mentre un cor de nens cantava música religiosa i es sentien campanes. Evidentment aquest mètode tenia molt de misteriós i efectista, però cal dir que Mesmer va curar a molta gent. Les seves gestes metge-esotèriques van ser investigades per l'Acadèmia de medicina de París, que va arribar a reconèixer aquestes curacions.

Els Orígens: el mesmerismo

La hipnosi i el magnetisme són tan antics com l'ésser humà i han existit en totes les cultures, des dels seus orígens fins a l'actualitat. A l'antiga Grècia havia temples dedicats al somni. Els druides i els sacerdots, quan la medicina tenia una funció sacerdotal, empraven la hipnosi en el seu treball terapèutic.

La hipnosi moderna va sorgir de la mà d'Anton Mesmer, nascut el 1734 a Weill, Alemanya. El 1766 va llegir la seva tesi doctoral de medicina a la Universitat de Viena sobre la influència dels planetes en el cos humà. En aquesta tesi volia demostrar l'existència d'un fluid subtil procedent del cosmos que penetrava en tots els cossos i omplia l'univers (teoria molt semblant a la del prana hindú). A aquesta suposada força li va donar el nom de "magnetisme animal", amb la finalitat d'associar amb la força dels imants. La seva intenció era demostrar que el cosmos, les estrelles i els planetes exercien una gran influència sobre la nostra salut. També va investigar sobre la utilització terapèutica dels imants.

El 1773 va aconseguir el seu primer èxit, en curar una noia amb convulsions aplicant uns imants sobre l'estómac i les cuixes. El seu tractament sobre la paràlisi del Professor Ossterwald (President de l'Acadèmia de Ciències de Munic, i les seves querelles amb un jesuïta, Hell, que l'acusava de plagiar la seva forma de tractament, van començar a donar-li fama i reputació. Poc a poc arribo a la conclusió que els imants sobraven i que simplement amb la imposició de mans era suficient com per transmetre el "fluid". El 1775 va escriure "Carta a un metge estranger" en la qual explicava les seves curacions.

Els seus col · legues metges van començar a enfrontar-de manera molt hostil, sobretot quan va esclatar l'escàndol de la Srta Paradies, pianista particular de l'Emperadriu Maria Teresa, a la qual tractava de ceguesa a la seva clínica vienesa. Hi ha dues versions sobre el que va passar. La primera diu que la va convertir en el seu amant una vegada curada i que quan el seu pare va anar a buscar-la es va produir un altercat que va acabar en duel, la qual cosa va encegar de nou a la noia. La segona versió diu que, un cop curada, va ser rebutjada per l'Emperadriu, ja que deia que no tocava el piano com abans, de manera que, pel disgust, li va tornar la ceguesa. És clar, en qualsevol cas, que la damisel patia d'una ceguesa histèrica.

Aquest escàndol va fer que Mesmer hagués d'abandonar Viena i traslladar-se a París. Es va establir en el que actualment és el número 16 de la Plaça Vendôme i el seu èxit va ser immediat, pel que la seva clientela va augmentar de tal manera que va haver de pensar algun sistema que li permetés atendre a diverses persones a la vegada. L'únic que calia era tocar els malalts, bé amb la mà, bé amb una vareta de vidre o de ferro, seguint la teoria de la polaritat, segons la qual pols de càrrega contrària calmen al pacient, mentre que els de la mateixa càrrega el emmalalteixen. Per potenciar més la seva acció, feia servir també objectes magnetitzats, per exemple, la seva famosa cubeta, de la qual dóna una descripció el Marquès de Puységur: "El fons de la cuneta està compost d'ampolles col · locades entre si d'una manera peculiar, plenes d'aigua magnetitzada. Per sobre d'aquestes ampolles es posa aigua fins a una certa alçada. De la cuneta surten varetes de ferro, una de les extremitats toca l'aigua mentre que l'altra, acabada en punta, s'aplica als malalts. Una corda, en comunicació amb el dipòsit magnètic i el comú, uneix a tots els malalts, els uns als altres, el que, en cas d'existir una circulació del fluid o de moviments, serveix per establir l'equilibri entre ells. Els pacients s'apliquen, doncs, sobre la part malalta varetes de ferro i es lliguen els uns als altres amb cordes. En aquest ambient peculiar, tots esperen més o menys un miracle. Després, se sent un piano forte acompanyat de vegades de cants, altres vegades, el que se sent és una harmònica i el mestre fa entrada vestit amb un vestit de seda lila, impassible, olímpic, hieràtic, portant a les mans una llarga vareta de ferro amb la qual toca als malalts. Els mira fixament per magnetizarlos i imposa les mans sobre l'esquena o el seu ventre ".

Un altre autor, Bailly, explica el que succeïa després: "Alguns malalts no experimenten res, altres escupen, senten una calor universal i suen. N'hi ha que s'agiten turmentats per convulsions, que són extraordinàries pel seu nombre, durada i força. De vegades duren més de tres hores i estan caracteritzades per moviments involuntaris i precipitats de tots els membres i del cos sencer, crits, plors, singlots i rialles inmoderadas. Les precedeix o segueix un estat de llanguiment o de somni, una espècie d'abatiment i fins i tot de adormiment ". Afegeix Bailly: "Hem observat que, entre els malalts en crisi, hi ha sempre moltes dones i pocs homes, que aquestes crisis trigaven una o dues hores en produir i que, quan es produïa una, totes les altres començaven successivament i en poc temps" .

En realitat, el que se'ns descriu és una típica crisi histèrica, ja que la major part dels clients de Mesmer era histèrics, però, tot i així, el seu èxit va ser enorme. Va comprar l'Hotel de Bouillon, on va instal · lar 4 cunetes que funcionaven les 24 hores del dia, una d'elles gratuïta per als pobres. Aquesta cubeta tenia menys efectes que les altres, curava menys, encara que va tenir un gran èxit, per la qual cosa es va veure obligat a magnetitzar un til · ler que hi havia al final del carrer Rue du Coq-Héron, lloc on es lligaven les multituds esperant que passés el miracle. Les curacions, en qualsevol cas, es repetien per mitjà de crisi col · lectives. Mesmer pensava que les crisis convulsives eren imprescindibles perquè es produís qualsevol curació i acusava la medicina oficial d'impedir, amb les seves medicines, que es produïssin espontàniament. Els malalts ploraven, es rebolcaven per terra, es colpejaven violentament contra el terra, de manera que Mesmer va fer encoixinar una habitació a la qual eren conduïts els malalts amb la finalitat d'evitar que es produïssin ferides.

L'Hotel Bouillon va esdevenir el centre social de París i totes les dames i cavallers (inclosa la Reina Maria Antonieta) acudien a rebre les seves sessions, cosa que era considerat de bon gust: "era de bon to reservar per a la tarda al Bouillon i per la nit una butaca al teatre ", diu Barrucand. Durant dos anys Mesmer va tractar de convèncer els seus col · legues de la bondat del seu mètode sense aconseguir-ho, malgrat l'èxit obtingut en la cort, envoltat sempre de Ducs, Comtes i Marquesos. En 1779 Mesmer va publicar "El descobriment del magnetisme animal", obra en la qual relata les seves experiències. A poc a poc la seva fama es va anar estenent per França i pels països veïns. Els seus deixebles van començar a estendre per tot arreu.

Per forçar el reconeixement del seu mètode, Mesmer, dotat d'un gran sentit escènic, va anunciar que se n'anava de França, tractant d'obtenir una resposta immediata de la Cort. Va estar durant algunes setmanes a Spa, alguns financers van fundar la "Societé magneto-thérapique", amb 140 alumnes. Això va fer que Mesmer tornés a París i, per fi, vengués el seu famós secret, amagat durant anys. Lluís XVI va nomenar dues comissions perquè estudiessin el magnetisme animal. Els seus conclusions? Les descriu Bailly: "Havent demostrat mitjançant experiències decisives que la imaginació sense magnetisme produeix convulsions i que el magnetisme sense imaginació no produeix res, res prova l'existència del fluid magnètic animal". Mesmer es va enfadar, però no va poder recuperar la confiança de la gent mai més, de manera que es va retirar a la petita ciutat de Mersbourg. Va morir el 5 de març de 1815.

Les teories mesméricas continuar amb un seguit de personatges bastant curiosos, com l'Abat Faria, el Marquès de Puységur, Cagliostro i el Comte de Saint Germain. a aquesta etapa de la història de la hipnosi se li coneix com "precientífica".

El 12 d'abril de 1929, el Doctor Cloquet realitzar una mamectomía sota hipnosi profunda amb èxit. A partir d'aquesta data, es van practicar infinitat i intervencions quirúrgiques sota hipnosi, tenint en compte, que en aquells dies no existia encara l'anestèsia química. Totes aquestes operacions van tenir èxit, es van fer sense dolor i no van tenir complicacions postoperatòries.

L'inventor de la paraula hipnotisme va ser el Dr James Braid. El creia en la gran força guaridora de la hipnosi. pensava que el somni hipnòtic es produïa pel cansament ocular en mirar fixament els ulls del terapeuta o un objecte lluminós.

Però va ser a finals del segle XIX quan aquesta disciplina va cobrar importància en el món científic de l'època. A l'Hospital de la Salpetrie de París, un famós psiquiatre, el Dr Charcot, realitzava espectaculars curacions de subjectes diagnosticats de bogeria, però que en realitat eren histèrics. Charcot va reunir a les seves classes magistrals a la flor i nata de les classes benestants del París de finals de segle, polítics, juristes, bisbes, científics i dames elegants acudien a la "gran meravella de la ciència". Entre aquests personatges estava Sigmund Freud, alumne avantatjat. Al sud del país, a Nancy, dos metges anaven a fer un gran salt endavant en la utilització de la hipnosi, per una banda el professor Berheim, molt famós en la seva època, i per un altre un humil metge de poble, Liebault, tots dos van tractar a més de mil persones amb tot tipus de malalties, amb els que van aconseguir grans resultats. La hipnosi es va estendre per tot Europa, convertint-se en una eina indispensable en la medicina oficial. Això va ser així fins que Freud, que vist aprendre aquesta tècnica amb Charcot, i després de practicar durant anys la va rebutjar per considerar d'escàs valor terapèutic i substituint-la per la psicoanàlisi invenció seva.

Durant gairebé dos decennis la hipnosi va quedar relegada en benefici de la psicoanàlisi, dues disciplines es van convertir en mortals enemigues, o millor dit, els defensors d'ambdues.

Un dramàtic succés va precipitar la volta d'aquesta teràpia, la Primera gran guerra. La ingent quantitat de ferits, principalment soldats afectats del que es va donar a cridar la neurosi de guerra, va fer impossible el tractament massiu des del punt de vista psiquiàtric, d'altra banda, les autoritats militars necessitaven un altre cop als combatents com més aviat en els camps de batalla. És llavors quan dos psiquiatres anglesos, Wingfield i Hadfield experimenten amb soldats traumatitzats una eina hipnòtica anomenada remoció directa del símptoma consistent a tornar a portar a la ment conscient dels successos que van provocar el trauma, amb la qual cosa molts d'ells curaven.

A partir de llavors la hipnosi ha estat reconeguda per la medicina i psicologia oficial. Països com EUA, Gran Bretanya, Itàlia, Rússia, Argentina i altres permeten la pràctica legal, així com l'ensenyament en centres universitaris.

Què és la Hipnosi?

Des del segle passat s'ha intentat explicar el fenomen hipnòtic, cada estudiós ha donat la seva interpretació subjectiva. Se li ha comparat a la suggestió, a una histèria provocada, al somni, etc.

No és suggestió ja que es pot hipnotitzar sense, per exemple mirant un objecte lluminós.

No és somni, per diverses raons, en el somni gairebé tots els reflexos estan inhibits, mentre que en la hipnosi romanen, els registres electroencefalogràfics són diferents, en la hipnosi es poden induir dinamismes sensori-motors, en el somni no.

Hi ha interpretacions, que encara estan en vigor en alguns sectors que no tenen un suport científic, com són la hipòtesi parapsicològica, que pretén derivar el tràngol hipnòtic de suposades energies que passen del terapeuta al pacient. Una altra hipòtesi és la atàvica que diu que l'efecte o tràngol hipnòtic és un mecanisme antiquíssim arrelat a la psique de l'home i que li servia per protegir-se, semblant al mimetisme de certs animals. Una altra teoria obsoleta explicava que el tràngol és un mecanisme d'emulació, etc, etc.

En l'actualitat es creu que la hipnosi és un especial estat psicofisiològic de caràcter dinàmic en el qual s'estableix una relació de caràcter entre pacient i hipnòleg, de manera que aquest indueix en el primer fenòmens psíquics, somàtics i vegetatius.

Se sap que en el tràngol hipnòtic s'inhibeixen certes concentracions neuronals del còrtex, alhora que s'estimulen altres.

Per als psicoanalistes la hipnosi està relacionada amb la regressió i la transferència

Efectes i característiques del fenomen hipnòtic.

El fenomen hipnòtic produeix una sèrie de modificacions en l'individu:

• Inèrcia psicomotora. Expressivitat facial. Catalèpsia ocular. Mirada fixa i buida.

• Passivitat general motora i psíquica.

• Augment de la suggestibilitat.

• Disminució del ritme respiratori, i de vegades cardíac, així com hipotensió.

• En l'estat somnambúlic es produeix una amnèsia total.

Què es pot aconseguir amb la hipnosi?

En un tràngol hipnòtic, a més dels fenòmens descrits anteriorment, i que es produeixen de forma espontània, podem induir:

• Amnèsia o hiperamnesia, que és útil en hipnoanálisis.

• Anestèsia i hiperestèsia.

• Modificar el ritme cardíac i respiratori.

• Catalèpsia.

• Visions i sensacions auditives.

• Regressió d'Edat.

• Variats fenòmens paranormals: clarividència, precognición, retrocognición, desdoblament psíquic, etc.

Hipnosis Barcelona
Sistemàtica

Psicoanàlisi és el nom: 1 D'un mètode per a la investigació de processos anímics capaços accessible d'una altra manera. 2 º d'un mètode terapèutic de pertorbacions neuròtiques basat en aquesta investigació; I 3 º D'una sèrie de coneixements psicològics així adquirits, que van constituint gradualment una nova disciplina científica.

Història. - Com millor pot arribar a la comprensió de la psicoanàlisi és seguint la trajectòria del seu gènesi i la seva evolució. En els anys 1880 i 1881, el doctor José Breuer, de Viena, va tenir sotmesa a tractament a una noia que havia emmalaltit greument d'histèria. Va emprar amb ella l'hipnotisme, i va comprovar que una vegada que la subjecte comunicava durant la hipnosi els afectes i les idees que la dominaven, tornava a l'estat psíquic normal. Després, el 1893, van publicar Breuer i Freud una obri anomenada "Sobre el mecanisme psíquic dels fenòmens histèrics" i el 1895 un llibre titulat "Estudis sobre la histèria", en el qual es dóna a conèixer el mètode catàrtic.

La catarsi. - De les investigacions es deduïen els resultats: primer, que els símptomes histèrics comporten un sentit i una significació, i substitutius d'actes psíquics normals, i segon, que el descobriment de tal sentit incògnit coincideix amb la supressió dels símptomes. Les observacions havien estat fetes en una sèrie de malalts tractats com la primera pacient de Breuer, és a dir per mitjà del hipnotisme.

El pas a la psicoanàlisi. - Ja en els estudis s'iniciaven diferències entre la manera de veure de Breuer i de Freud. Breuer suposava que les representacions patògens exercien acció traumàtica. En canvi, Freud rebutjava aquesta explicació, i creia reconèixer que una representació es fa patògena quan el seu contingut repugna a les tendències dominants de la vida anímica, provocant així la defensa de l'individu. Un cop acabada la col · laboració de Freud amb Breuer, començant així el punt de partida de nous desenvolupaments.

Renúncia a la hipnosi. - Es va demostrar de seguida que les esperances terapèutiques fundades en el tractament catàrtic, amb ajuda de la hipnosi, no arribaven, en certa manera, a complir-se. La desaparició dels símptomes anava paral · lela a la catarsi, però el resultat total es mostrava totalment dependent de la relació del pacient amb el metge i quan aquesta relació es trencava, emergien de nou tots els símptomes, com si no haguessin trobat cap solució. A això s'afegia que el curt nombre de persones susceptibles de ser sumides en profunda hipnosi portava amb si una limitació. Per totes aquestes raons, Freud va decidir prescindir del hipnotisme, perquè certes impressions experimentades durant la seva aplicació li van procurar els mitjans per substituir-lo.

L'associació lliure. - La supressió de la hipnosi semblava crear una situació sense sortida, però Freud va recordar la demostració de Bernheim que el viscut en estat de somnambulisme només aparentment es troba oblidat, i podia ser sempre tornat a la memòria. Llavors va intentar també portar als seus pacients no hipnotitzats a la comunicació de les seves associacions, per trobar el camí conduent al oblidat o rebutjat. Observo que no calia exercir gran pressió sobre el subjecte i que en el pacient emergien gairebé sempre nombroses associació que desviades de manera inconscient pel pacient.

La regla tècnica fonamental. - Aquest procediment de l'associació lliure ha estat mantingut des de llavors en la tasca psicoanalítica, com a regla tècnica fonamental. Es demostra de manera irrecusable que precisament aquelles ocurrències que provoquen les objeccions esmentades comporten singular valor per la troballa de l'oblidat.

Psicoanàlisi com a art d'interpretació. - La nova tècnica va transformar fins a tal punt la impressió del tractament, creava tan noves relacions entre el malalt i el metge i procurava tant resultats sorprenents, que va semblar justificat diferenciar de la catarsi amb una diferent denominació així constituït. Freud va escollir per a aquest nou procediment terapèutic, el nom de psicoanàlisi. Aquest psicoanàlisi era, en primer terme, un art d'interpretació, i es plantejava la tasca d'aprofundir el primer dels grans descobriments de Breuer, és a dir el dels símptomes neuròtics eren una substitució plena de sentit d'altres actes psíquics omesos.

La interpretació dels actes fallits i casuals. - Va ser un triomf per a l'art d'interpretació de la psicoanàlisi aconseguir la demostració que certs actes psíquics molt freqüents dels homes normals, actes per als quals no s'havien trobat encara explicació psíquica, havien equiparar als símptomes dels neuròtics, comportat, com ells, un sentit ignorat pel subjecte mateix, però que podia ser descobert sense gran treball per la tasca analítica. Alguns exemples d'aquests actes serien l'oblit temporal de paraules i noms perfectament coneguts, l'oblit de propòsits, les equivocacions-tan freqüents en el discurs, la lectura i l'escriptura-, la pèrdua i la pèrdua temporal d'objectes, certs errors, els accidents aparentment casuals, i finalment certs tics o moviments habituals fets com sense intenció i per joc, i les melodies que taral · legen sense pensar.

La interpretació dels somnis. - L'aplicació de l'associació lliure als somnis va obrir un nou accés als abismes de la vida psíquica. La psicoanàlisi ha tornat la significació que en l'antiguitat van gaudir. Perseguint aquestes associacions s'arriba al coneixement d'idees que corresponen del tot al somni però que es deixen reconèixer com fragment plenament comprensibles de l'activitat psíquica desperta.

Per entendre millor els somnis i la seva elaboració incloc aquí la interpretació dels somnis de manera esquemàtica per facilitar la seva comprensió:

LA INTERPRETACIÓ DEL SON

L'aspecte exterior que un somni ens ofereix no ha de preocupar per res.

La tasca del psicoanalista s'ha de reduir a despertar representacions substitutives en entorn de cada element.

Ha esperar fins que l'inconscient ocult i buscat sorgeixi espontàniament.

Com més dolor causi recordar, més distorsionat haurà el somni i viceversa.

Dins de la interpretació d'un somni, tenim dos elements: el contingut manifest del somni, que és allò que el mateix desenvolupa davant nostre; i idea latents del somni, que és allò que roman ocult i que intentem descobrir per mitjà de l'anàlisi de les associacions que sorgeixen en el subjecte a propòsit.

1. LA INFÀNCIA

Normalment els somnis infantils no solen estar deformats. Són breus, clars, coherents, fàcilment intel · ligibles i inequívocs. Per tant per a la interpretació dels somnis infantils no hi haurà complicacions. Són actes psíquics intel · ligibles i complets. En ells coincideixen el contingut manifest i el latent.

Bàsicament, el somni infantil és una reacció a un succés del dia anterior que deixa rere seu un desig insatisfet, i comporta la realització directa i no vetllada d'aquest somni.

L'"CENSURA"

El somni és a part, "un mitjà de supressió de les excitacions psíquiques que van a pertorbar el repòs, supressió que s'efectua per mitjà de la satisfacció lucinatòria". Seguint amb aquesta idea, sempre que el somni present llacunes, és a dir, que notem que li falta alguna cosa d'unió, hem d'atribuir a que això és gràcies a la censura.

Arribats a aquest punt, podem dir que els efectes de la censura i els mitjans de què disposa la deformació dels somnis són l'omissió, la modificació i l'arbitrària agrupació dels materials (mecanismes de defensa).

Com en la deformació, la censura serà més o menys pronunciada, depenent del grau d'oblit que tingui el pacient. Així, com més ens hagi traumatitzat, més actuarà la censura.

ELS SOMNIS SÓN SIMBÒLICS

Primer, la relació constant entre l'element del somni i la seva traducció li donem el nom de relació simbòlica. D'aquesta mateixa manera, l'essència d'aquesta relació simbòlica és una comparació bàsicament.

D'altra banda, veiem que el subjecte del somni disposa d'una forma d'expressió simbòlica de la qual no només no té cap coneixement, sinó que tampoc li és possible reconèixer-la quan li és comunicada a altra persona.

ELABORACIÓ

La conseqüència de l'elaboració onírica és la condensació, efecte que se'ns mostra en el fet que el contingut manifest del somni és més breu que el latent. Aquest procés es realitza per un dels tres procediments següents:

Alguns elements latents queden simplificats.

El somni manifest no rep sinó fragments d'alguns complexos del latent.

Elements latents que tenen trets comuns apareixen barrejats en el somni manifest.

Un segon efecte de l'elaboració és el desplaçament, que té a veure amb la censura. El desplaçament es manifesta de dues maneres:

Reemplaçant un element latent per un altre element més llunyà del normal.

Motivant que l'accent psíquic quedi transferit d'un element important a un altre que ho és menys.

Encara queda un tercer element, que consisteix en la transformació de les idees en imatges visuals.

EXEMPLES DE SOMNIS

A continuació Freud ens posa una enumeració d'exemples de somnis desxifrats. Per la quantitat, he decidit posar només un, que és relativament senzill i fàcil d'interpretar.

Exemple: "El seu oncle fuma una cigarreta tot i ser dissabte. - Una dona li fa un petó i li acaricia com si fos fill seu"

Explicació: El subjecte, que és un jueu, ens comunica, que el seu oncle no és capaç de pecar i fumar en dissabte. La dona que figura en la segona imatge li suggereix exclusivament el record de la mare.

Si ajuntem aquestes dues idees, obtindrem que les carícies entre mare i fill constitueixen una cosa tan poc permès com per a un jueu fumar en dissabte.

Anhels

El somni és la realització dels desitjos més profunds de la nostra persona. Però si això és així, com és que ens fan sentir malament. Aquesta podria ser una crítica a la psicoanàlisi, però per aquests tres motius no ho és:

1. - Pot passar que l'elaboració onírica no aconsegueixi una completa realització dels desitjos.

2. - Els desitjos ocults, ho són perquè els rebutgem en considerar-repugnants i immorals.

3. - La realització d'un desig pot ser entesa en certa manera, com un desig.

Fins ara els Principis del somnis ha estat desenvolupada fins arribar a: "la realització d'un projecte o l'advertència que han rebut, gràcies a un desig inconscient, una forma d'expressió arcaica i han estat transformats per servir a la realització d'aquest desig . "

PUNTS FEBLES DE LA PSICOANÀLISI

No sabem mai quan un element d'un somni ha de ser comprès en el seu sentit estricte o quan es tracta d'un símbol.

Moltes de les solucions fan l'efecte de ser artificials, o de no ser la correcta. Per triar quina és la veritable, només podem recórrer a l'experiència amb altres casos anteriors.

Crítiques a la psicoanàlisi de persones que abans eren psicoanalistes, contra la concepció dels somnis.

Diuen que els pacients sotmesos al tractament psicoanalític adapten els seus somnis a les teories favorites dels seus metges.

El simbolisme. - En l'estudi de la forma expressiva creada per l'elaboració dels somnis ensopeguem amb el fet sorprenent que certs objectes, actes i relacions són representats indirectament en el somni per mitjà de símbols, que el subjecte fa servir sense conèixer la seva significació , i pel que fa als quals no procura, generalment, associació cap, la seva traducció ha de ser duta a terme el analític, el qual, al seu torn, només empíricament, mitjançant insercions experimentals en el context pot trobar-.

La significació etiològica de la vida sexual. - La segona novetat sorgida en substituir la tècnica hipnòtica per l'associació lliure va ser la de la naturalesa clínica i se'ns va revelar en continuar la investigació dels successos traumàtics dels que semblaven derivar els símptomes histèrics.

El trauma sexual substituir així al trauma trivial, i aquest últim devia la seva significació etiològica a la seva relació simbòlica amb el primer.

La sexualitat infantil. - La investigació etiològica va portar a la psicoanàlisi a ocupar d'un tema l'existència tot just es sospitava abans d'ella. La ciència s'havia habituada a fer començar la vida sexual amb la pubertat, però la psicoanàlisi va descobrir una plenitud de fenòmens que forçaven a fer coincidir el començament de la funció sexual en el nen amb el principi de la seva vida extrauterina.

L'evolució de la libido. - L'instint sexual, la manifestació dinàmica en la vida anímica és el que s'anomena libido. La libido es compon d'instints parcials que es van unint per formar determinades organitzacions. Aquests instints parcials tendeixen al principi a la satisfacció però segons evolucionen se sintetitzen i centren. Aquesta evolució es desenvolupa amb gran rapidesa i discreció. Això s'explica més endavant en la Teoria de la Libido.

La troballa d'objecte i el complex d'Èdip. - En els primers anys infantils es constitueix una síntesi de les tendències sexuals, l'objecte és, en nen la mare. Aquesta elecció d'objecte, juntament amb la corresponent actitud de rivalitat i hostilitat contra el pare, és el contingut de l'anomenat Complex d'Èdip. S'ha comprovat com fet característic que l'home normal aprèn a vèncer el complex d'Èdip mentre que el neuròtic roman vinculat a ell.

La teoria de la repressió. - Les neurosis són l'expressió de conflictes entre el jo i les tendències sexuals que el jo troba incompatibles amb la seva integritat. El jo ha reprimit com tendències, és a dir, els ha retirat el seu interès i els ha tancat l'accés a la consciència. Quan en la tasca analítica intentem fer conscients aquests impulsos inconscients, se'ns fan sentir les forces repressores en qualitat de resistències. El que així neix és un símptoma i per tant una satisfacció substitutiva sexual.

Nous progressos de la psicoanàlisi. - Com a principals progressos de la psicoanàlisi trobem el narcisisme i la modificació de la tècnica.

El narcisisme. - El progrés teòric més important de la psicoanàlisi ha estat l'aplicació de la teoria de la libido al jo repressor. Es va arribar a representar el mateix jo com un dipòsit de libido del qual parteixen les càrregues de libido dels objectes i al qual poden les mateixa retornar.

Modificació de la tècnica. - Quan el desenvolupament de l'art d'interpretació haver satisfet es va fer objecte del seu interès al problema de per quins camins podria assolir la influència més adequat sobre el pacient. La primera tasca del metge havia de ser la d'ajuda al pacient a descobrir i dominar les resistències emergents en ell durant el tractament, de les quals no té al principi consciència. També es va descobrir simultània que la part capital de la tasca terapèutica està en la superació d'aquestes resistències. Des que la tasca del analític s'orienta així cap a la resistència del pacient, la tècnica analítica ha adquirit una subtilesa i una concreció comparables amb la de la cirurgia.

2. Teoria de la libido

Libido és un terme de la teoria dels instints des destinat a la designació de la manifestació dinàmica de la sexualitat. En el següent em limitaré a enunciar què desenvolupaments encara no determinats ha experimentat la teoria dels instints a la psicoanàlisi:

Antítesi d'instint sexuals i instints del jo

La libido primordial

La sublimació

El narcisisme

Aproximació aparent a la interpretació de Jung

L'instint gregari

Tendències sexuals de cap inhibit

Reconeixement de dues classes d'instints en la vida anímica

La naturalesa dels instints

3. Conferències sobre Psicoanàlisi

L'any 1909, Freud dóna la seva primera conferència als Estats Units, primera d'una sèrie de cinc conferències amb les que intenta sobre la psicoanàlisi al continent americà. Aquestes conferències les dóna a la Clark University, i entre el públic hi ha tant gent del món mèdic-psicologia i psiquiatria-com a ens profana, com denominava Freud a la gent que no era del món mèdic.

En la primera d'aquestes conferències, Freud parla sobre la histèria, com el Dr José Breuer utilitza la hipnosi per curar i utilitzant com a exemple més clarificador el de la noia histèria pacient de Breuer. En la segona conferència enfoca el trauma de la histèria basant ja no en Breuer sinó en el francès Charcot, posant aquesta vegada l'exemple de les histèriques de la Salpêtrière. En la seva tercera conferència, Freud i el que és del pas del mètode catàrtic a la psicoanàlisi, de la substitució de la hipnosi per l'associació lliure, de la importància d'interpretació d'aquestes associacions i dels somnis. Dels neuròtics i la sexualitat és del que parla en la seva quarta conferència, és a dir, de la relació que existeix entre els neuròtics i la seva sexualitat basant-se en el complex d'Èdip. En la seva cinquena i última conferència Freud explica els trastorns i traumes, les causes que els produeix, les seves conseqüències i les seves possibles cures.

4. Aplicacions pràctiques

El somni és una psicosi, amb totes les absurditats, les formacions delirants i les il · lusions d'una psicosi. Però és una psicosi de breu durada, inofensiva, que encara compleix una funció útil, que és iniciada amb el consentiment del seu portat i conclosa per un acte voluntari d'aquest. No obstant això, no deixa de ser una psicosi, i ens demostra com fins a una alteració de la vida psíquica tan profunda com aquesta pot anul · lar i cedir la plaça a la funció normal. En vista d'això, potser és massa gosadia esperar que també seria possible sotmetre al nostre influx i portar a la curació les temibles malalties espontànies de la vida psíquica?

L'exigència més difícil que se li planteja al jo probablement sigui la dominació de les exigències instintuales l'allò, i també les exigències del súper-jo. Si els dos es tornen massa fortes, poden arribar a trencar i modificar l'organització del jo, de manera que la seva relació adequada amb la realitat quedi pertorbada o encara abolida. Ja ho hem vist en el somni: si el jo es desprèn de la realitat del món exterior, cau, per influx del món interior, en la psicosi.

El metge analista i el jo debilitat han de lluitar contra l'enemic, és a dir, les exigències del jo i del súper-jo. Han concertar un pacte amb l'enemic i fer-ho aliat, en aquest pacte consisteix la situació analítica. Perquè el jo del malalt sigui un aliat útil cal que hagi conservat certa mesura de coherència, cert resta de reconeixement de les exigències que li planteja la realitat. Però no sempre es pot esperar això d'un psicòtic, al poc temps hi haurà llançat la nostra persona a la suma dels elements del món exterior que ja no li importen.

Hi ha una altra classe de malalts psíquics, sens dubte molt emparentats amb els psicòtics: els neuròtics greus.

Tant les causes de la seva malaltia com els mecanismes patogènics de la mateixa són idèntics però el seu jo ha demostrat ser més resistent, malgrat tots els seus trastorns i la consegüent inadequació, molts encara aconsegueixen imposar-se en la vida real.HIPNOSIS CLINICA HIPNOSIS ERICKSONIANA CURSOS DE HIPNOSIS HIPNOTERAPIA MEDICINA PSICOSOMÁTICA PSICOANALISTA PSICOTERAPIA BREVE
INSTITUTO GUBEL ASISTENCIA, INVESTIGACIÓN y DOCENCIA en HIPNOSIS, PSICOTERAPIAS BREVES Y MEDICINA PSICOSOMÁTICA

Hipnosis Clinica Hipnoterapia Ericksoniana Timidez Ataque de Panico Enfermedad Psicosomatica Colon Irritable
Hipnosis Clinica y Ericksoniana Psicoterapia Breve en Buenos Aires Instituto Gubel Asistencia Investigacion y Docencia en Hipnosis Clinica Psicoterapias Breves y Medicina Psicosomatica Terapeuticas Actuales en Ansiedad Social Dolor Ataque de Panico Fobia Social Enfermedades Psicosomaticas Formacion Cursos de Hipnosis Clinica y Ericksoniana Sofrologia Prensa Hipnosis Clinica Enfermedades Psicosomaticas Publicaciones Hipnosis Hipnosis Terapeutica Terapias Breves Psicologia Humanista
Dejar de Fumar Dolor Colon Irritable Bajar de Peso Adelgazar Ataques de Pánico Panic
TEMARIO
.
Terapia Cognitiva Psicologia Hipnosis Clinica Cognitiva
Psicoterapia Psicoanalisis Sexologia

terapia hipnosis clinica cognitiva hipnoterapia ericksoniana cursos de hipnosis psicoterapia positiva enfermedades psicosomaticas terapia hipnosis hipnoterapia erickson psicologia positiva psicoterapia terapia cognitiva psicoterapia curso hipnosis clinica hipnoterapia argentina psicoanalisis psicologia positiva psicoterapia breve tecnicas de hipnosis hipnosis curso hipnoterapia terapia breve psicoterpias ansiedad estres deprsion psicologia tratamiento psicoterapia cognitva psicologia positiva psicoterapia breve fobia social ansiedad social timidez tecnicas de hipnosis
terapia psicologica terapia hipnosis hipnoterapia ericksoniana tratamientos cursos hipnosis clinica cognitiva tecnicas de hipnosis argentina
Hipnosis Clínica Cognitiva
Hipnosis Ericksoniana
Hipnoterapia Tratamiento
hipnosis clinica hipnosis ericksoniana hipnosis buenos aires argentina psicoterapias breves medicina psicosomatica terapia cognitiva psicoterapia terapia breve terapias terapia psicologica
Fobia Social Psicoterapia
Ansiedad Social Timidez
Terapia Cognitiva
Hipnosis Clinica Hipnoterapia Cursos y Tratamientos estres ansiedad deprseion psicologia tratamiento Ambito
ataque panico trastorno angustia ansiedad psicoterapias ataque de panico ansiedad fobias tratamiento crisis panico tratamiento panico terapia cognitiva hipnosis clinica psicoterapia hipnoterapia ataque de panico tratamiento fobia social ansiedad tratamiento cognitiva psicoterapias ansiedad estres depresion estres laboral psicologia tratamiento Psicoterapia Hipnosis Clinica Buenos Aires Argentina Ciencia Salud terapia cognitiva terapia breve psicoterapia individual ansiedad angustia psicologia tratamiento cognitiva psicoterapia psiquiatria dolor insominio sueño dormir psicologia cognitiva estres ansiedad
Ataque Panico Crisis de Pánico Hipnosis Clinica Ciencia Salud La Nacion psicoterapia terapia hipnoterapia terapia breve terapia psicologica terapia ansiedad Ataque de Pánico Sintomas
Trastorno de Angustia
Ataques de Panico
Panico Tratamiento Sintomas Terapia Cognitiva Ansiedad Cursos de Hipnosis Clinica Cognitiva Argentina psicoterapia terapia de pareja terapia psicologica psicoterapia breve Hipnoterapia terapia tecnicas de hipnosis

Criterios terapéuticos actuales en Psicología, Psicoanálisis y Terapia Breve Cognitiva considerando las necesidades individuales
psicoanalisis psicoanalisita psicologos psiquiatras cursos de hipnosis clinica
ataque de panico terapia cognitiva hipnoterapia hipnosis clinica cogntiva<vacío> ansiedad tratamiento de la ansiedad ataque de panico fobias tratamiento psicolologia psicoterapia cognitiva terapia cognitiva conductual fobias ansiedad generalizada fobia social ansiedad social ataques de panico crisis panico tratamiento colon irritable sintomas sindrome de colon irritable hipnosis clinica cogntiva terapia cognitiva terapia breve psicologia humanista positiva<vacío> psicooncologia psicoanalisis terapia breve terapia conginiva tecnica de hipnosis ansiedad trastornos de ansiedad Psicologia Psicoanalisis Terapia Cognitiva Sistemica Hipnosis Hipnoterapia Ericksoniana Buenos Aires Argentina

cursos de hipnosis clinica

Instituto Gubel Investigación, Asistencia y Docencia en Hipnosis, Psicoterapias Breves y Medicina Psicosomática
Buenos Aires - Argentina

Delegación Oficial de: - Sociedad de Hipnoterapia Clinica (SHC)
- International Society for Medical and Psychological Hypnosis (ISMPH)

Centro Terapéutico Especializado en Hipnosis Clínica Cognitiva, Medicina Psicosomática, Psicoterapias e Hipnoterapia Ericksoniana, Psicoterapias Breves y en el tratamiento específico de los componentes psicológicos en enfermedades orgánicas y sintomatología funcional.

HIPNOSIS CLÍNICA

tramiento hipnosis terapia breve ataque de panico fobia social cursos hipnosis noticias hipnosis clinica consultas y tratamiento enfermedades psicosomaticas colon irritable cursos de hipnosis argentina
ciencia hipnosis hipnosis hipnoterapia sofrologia consulta libros CURSO de HIPNOSIS CLINICA y ERICKSONIANA


HIPNOSIS CLINICA y ERICKSONIANA
Seminario de Formación Teórico-Práctico para Profesionales de la Salud
Aquí INSCRIPCION | Presencial o a Distanciacursos de hipnosis sofrologia curso CURSO de HIPNOSIS MULTIDISCIPLINARIO INICIALHIPNOSIS CLÁSICA, ERICKSONIANA Y SOFROLOGÍA
Abierto a todos los interesados en la Hipnosis sin necesidad de conocimientos previos.
Aquí INSCRIPCION | Presencial o a Distancia

adelgazar bajar de peso mediante hipnosis hipnoterapia dietas para adelgazar.
¿Qué es la Hipnosis Clinica?

Áreas de Aplicación


Criterios terapéuticos
actuales en
psicología cognitiva
psicoanálisis
y terapias breves teniendo en cuenta las necesidades
de cada persona

psicoterapia sicologia psicologia psiquiatria hipnosis curso hipnosis ericksoniana tratamiento psicologia psicoanalisis psicosomaticas psicooncologia terapia cognitiva terapia breve colon irritable fobias psicologia psiquiatria medicacion enfermedades psicosomaticas psicologia tratamiento salud mental terapia hipnosis noticias hipnoterapia cursos de hipnosis sofrologia argentina psicologia positiva terapia psicologica terapia cognitiva hipnoterapia aplicaciones hipnosis insomnio sintomas depresion ansiedad angustia dolor estres psicologia tratamiento psicoterapia enfermedades psicosomaticas psicologia positiva psicoanalisis psicoterapia psiquiatria psicologo psiquiatra hipnoterapia cognitiva psicosomatica panico colon irritable depresion noticias terapia breve terapia psicologica


estimulacion temprana

Cursos Hipnosis Clínica | Hipnosis Ericksoniana Sofrología
Mas información y Preinscripción en Cursos 2009 AQUI

fobias terapia cognitiva psicoterapia fobias miedos panico terapia cogntiva depresion psicosomaticas dolor terapia cognitiva colon irritable fobia social ataque de panico hipnosis clinica cognitiva psicoterapia cursos de hipnosis autohipnosis hipnoterapia psicoterapia entrenamiento mental deportes golf terapia cognitiva panico psicologia positiva depresion panico fobias miedos
psicoterapia hipnosis dolor insominio insonio insomio psicoterapia estres laboral tipos de estres psicoanalista psicoterapeuta terapia psicologica tratamiento en enfermedades del colon irritable hipnosis e hipnoterapia en enfermedades del colon estres ansiedad psicologia tratamiento ansiedad dejar de fumar hipnosis clinica estres ansiedaa sintomoas insomnio dolor colon irritable terapia breve dificultades sueño dormir hipnosis clinica en tratamiento fiv fertilizacion asistida psicologia psicoanalistas terapia breve terapia cognitiva psicoterapia insomnio colon irritable dolor dejar de fumar deportes cerebro mente salud mental
cognitiva conductual terapia psicologica psicologia traamiento estres ansiedad depresion hipnosis clinica cognitiva y sofrologia en deportes golf entrenamiento mental autoconfianza publicaciones hipnosis clinica argentina terapia cognitiva tratamiento fobia social ansiedad social fobiasocial net argentina terapia psicologica psicologia positiva psicoterapia positiva

La Hipnosis Cognitiva y el Dolor
La Hipnosis “Duplica éxitos en FIV tratamientos de Fertilización Asistida (FIV)”-
Psicoterapia Breve Cognitiva aplicando hipnoterapia en un caso de amnesia total -Japon-
Estrés postraumático: nuevas perspectivas. Terapias Psicoterapia.
Los rostros no contemplados del síndrome de estrés postraumático
Terapia La importancia del Humor
La Hipnosis ayuda a la curación: las heridas quirúrgicas reparan más rápidamente
Beneficios de la hipnoterapia en la dispepsia funcional Psicosomatica
Hipnosis: despeje sus dudas
Fobia Social Terapias Psicoterapia
Trastornos de angustia. Psicoterapia
Crisis de pánico Terapia Cognitiva
Terapia Hipnosis: mitos y verdades
La Hipnosis.....¿realmente cura?
Hipnosis Clinica por la American Cancer Society (ACS)

hipnosis tratamiento del dolor hipnoterapia dolor de cabeza dolor de espalda Colon Irritable - Hipnosis Clínica e Hipnoterapia: Efectividad en el tratamiento del Síndrome Intestino Irritable SII Estres Ansiedad Colon
Cáncer - Psicooncología - Hipnosis Clinica Cognitiva. Psicoterapéutica Comportamental en oncología: Una mirada hacia los pacientes
Técnicas analíticas en hipnosis
Hipnosis Clínica, hipnoterapia ericksoniana, psicoterapia breve en esclerosis múltiple
Oncología - Psicooncología - Dolor Hipnosis Psicoterapias Breves
CAM Medicina Complementaria

hipnosis clinica psicoterapia enfermedades psicosomaticas colon irritable bajar de peso hipnosis hipnoterapia terapia de pareja terapia psicosomatica psicoterapia medicina psicosomatica colon irritable disfuncion sexual curso de hipnosis adicciones insomnio psicoanalisis psicoterapia ataque de panico tratamiento para el ataque de panico miedo angustia dolor psicosomatica hipnoterapia TERAPIA PSICOTERAPIA PSICOLOGIA psicoterapia argentina

hipnosis ingles hipnosis clinica argentina Adjunctive non-pharmacological analgesia for invasive medical procedures: a randomised trial
International Journal of Colorectal
Insomnio. Insomnio, un síntoma que puede evitarse
Psicopedagogia Estimulacion Precoz Estimulación Temprana

hiposis clinica psicoterapias breves hipnoterapia medicina psicosomatica estres dolor panico fobiasPsicoterapia Breve Consultoría Internacional Asistencia en Psicología Hipnosis Clínica Cognitiva Terapia Breve Ansiedad Estres Médicos, Psicólogos y Psiquiatras Tratamiento Hipnoterapia -Psicologia Cognitiva - Buenos Aires - Argentina

|
|
|


Psicologia Cognitiva Conductual Terapia Breve Psicologia Positiva
Ansiedad Terapia Cognitiva Individual, Grupal, Terapia de Pareja y Familia, Adolescentes, Adultos. Psicologia Psicosomatica Fobias Terapia Psicologica Hipnosis Cognitiva Psicoterapia Cognitiva

Hipnosis Clinica en Medicina Enfermedades Psicosomáticas
Fobia Social Problemas de Timidez Tratamiento Cognitiva
Test Ansiedad Social Fobias
Inventario Fobia Social
Ataque de Pánico Psicoterapia Breve
Trastorno de Angustia
Psicologia Cognitiva Conductual
Tratamiento Colon Irritable Síndrome Intestino Irritable SII Tecnicas Hipnosis Estres
Colon Irritable Hipnosis Terapia Cognitiva
Psicología Positiva - Hipnosis Clinica Terapia Breve Estres
Psicoterapia Breve Psicologia Positiva Terapia Psicoanalista
Curso de Hipnosis Clinica Entrenamiento a Profesionales
Problemas de Pareja Terapia
Crisis Emotivas Fobias y Temores Psicologia Positiva
Bajar de Peso Tecnicas Hipnosis Ericksoniana
Trastornos de ansiedad Terapia Breve Cognitiva
Psicooncología Dolor Cancer Ansiedad CAM Hipnosis Clinica Ericksoniana Psicoterapia Breve Psicoterapia Positiva
Medicina Complementaria Alternativa CAM Psicoterapia
Psicologia Positiva Trastorno Estrés Postraumático TEPT
Trastorno Obsesivo Compulsivo TOC informacion caracteristicas
Insomnio Estrés Depresión Psicologia Cognitiva
Psicoterapias Breves Psicología Terapia Humanista Psicoanalisis
Psicologia Cognitiva Positiva
Psicoterapia Breve Hipnosis Clinica Medicina Psicosomatica
Psicología Positiva Psicoterapias Breves
Hipnosis Clínica Cognitiva
Dejar de Fumar Estres Hipnosis Clinica Cognitiva
Discontinuación Medicamentos
Ansiedad Psicología Deportes Alto Rendimiento Concentración
Dispepsia Estres Colon Irritable Hipnoterapia
Dolor Abdominal Cronico
Deportes Concentracion Golf
Terapia Cognitiva Conductual
Procrastinacion Procastinacion
Sobrepeso Adelgazar Hipnosis Clinica Cognitiva
Dolor Dolores Ansiedad Hipnoterapia Hipnosis
FIV Fertilizacion Asistida Embarazo
Colon Irritable Hipnosis Terapias Tratamiento La Nacion Salud
Estres Agudo Informacion
CONTÁCTENOS


Atención Telefónica
Lunes a Viernes
4 :00 - 7:00 pm

Tel: +54 11 4785-4612

terapia cognitiva insominio bajar de peso ansiedad panico dolor fobia tratamiento psicoterapia consulta buenos aires argentina terapia psicoteapias bajar de peso psicosomaticas
Mensajes: 24 horas

O envíenos un
ansiedad estres depresion fobias psicologia tratamiento test salud mental terapia psicologica psicoterapia hipnosis hipnoterapia cursos de hipnosis psicosomaticas ansiedad de comer psicoterapia indiviidual sintomas de ansiedad angustia estres test depresion

HIPNOSIS CLINICA SACIEDAD
Hospital Bonorino Udaondo - Instituto Gubel
psicologia positiva humanista psicoterapia tecnicas de hipnosis psicologia cognitiva
terapia conductual medicina
hipnoterapia psicosomatica estres ansiedad social ansiedad dolor terapia cognitiva psicologia
terapia breve hipnosis clinica

ENVIANOS TU CURRICULUM


links

agregar a favoritos

recomendar

contacto

site map
Curso de Hipnosis Clinica y Ericksoniana Hipnosis Clinica Cognitiva Medicina Psicosomatica CAM Salud Mental Cerebro Mentediseño web